32e Friese elfstedencontest 2016    
Vragen ?  Ideeen?  of een lege stad bezetten?

mail de organisatie

Terug

   

De Friese 11 stedencontest 2016.  

De VERON afdeling A-14 Friesland-Noord nodigt iedereen van harte uit mee te doen aan de 32ste Friese 11 stedencontest 2016.
Ook dit jaar zullen stations uit de afdelingen A-14, A-62, A-63, FRAG, andere contestgroepen en diverse OM's  zich weer inspannen om alle plaatsen te bezetten.
De datum van deze contest is op zondag 20 november. 
BELANGRIJKE MEDEDELING:
De laatste jaren zijn er veel signalen geweest om de contest van de 80 meterband te verschuiven naar de 40 meterband.
Om nu de voor- en nadelen hiervan het beste te kunnen beoordelen, vragen we de deelnemers dit jaar bij wijze van experiment de 40 meterband te gebruiken. 
Graag ontvangen we de ervaringen en beoordeling van de deelnemers. Dus ook al bent u geen voorstander van het gebruik van de 40 meterband, we ontvangen graag uw ervaringen. Dit in het kader van het Experiment waar de VERON voor staat. Naar aanleiding van deze ervaringen zal de organisatie voor de komende jaren een beslissing nemen.
Het contest deel van 40 meter loopt van 7060 - 7100 kHz en van 7130 - 7200 kHz.
Mocht je willen nalezen hoe de contest in z'n werk gaat? In het reglement lees je alle informatie. Denk er om; elk station mag per band maar 1 maal worden gewerkt.

Contact voor de bezetting en organisatie: pe1cda@veron.nl .

 Namens de gehele organisatie een goede contest gewenst!

VERON Afdeling A-14 Friesland-noord.
    Tom PA2IP en Peter PE1CDA.

 

 

FAQs:
Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt? De uitslag staat altijd in het februarinummer van Electron en in de februarinummers van de Friese Club/afd bladen en meestal net iets eerder op deze site (eind januari).
Kan ik over de uitslag corresponderen? Ja maar wel graag per mail.
Het was onmogelijk de eigen multiplier te werken: De organisatie controleert het en compenseert als dat zo is.
Hoe krijg ik mijn prijs? Buiten de regio 14 sturen we hem meestal op, binnen R14 proberen we hem persoonlijk uit te reiken.
Deelname buitenlandse stations: Ja buitenlandse stations kunnen ook deelnemen, Zij geven uiteraard geen regio en alle QSO,s zijn 2 punten waard.
Loggen in N1MM: Probeer log type "DX", bij naam het regionummer invullen en bij comment het QTH, De score handmatig uitrekenen.
Ik snap niets van de puntentelling: Leest het reglement nog eens door, stuur het log op tijd in, dan komt het vast goed.
Zijn alle steden bezet?: De organisatie probeert minimaal 1 station per stad/per band te activeren als er normaal geen actieve zendamateurs wonen, maar er kan immers altijd wat tussen komen, buiten de organisatie om. Dat kan zijn een defect of pech.
Kan ik ook een stad activeren?: Ja natuurlijk,  mail maar met Peter  pe1cda@veron.nl    
Kan de contest ook van 80 naar 40m verplaatst worden? Wat ons betreft wel, laat maar weten wat u er van vindt 
Iemand zat niet precies binnen de stadsgrenzen: Dat kan voorkomen maar dat kan/mag alleen op verzoek van of in vooraf overleg met de organisatie.
Zitten er mazen in het reglement? : Dit is een sportieve contest, doe ook sportief mee en help het reglement voor iedereen eenvoudig te houden !